Urheiluopistosäätiö tukee Pajulahti-tiimiläisiä - Nea-Amanda Heinolan urheilijatarina

06.04.2018

“Urheilu antaa todella paljon energiaa”

Vihti ja suomalainen huippu-uinti ovat kuuluneet yhteen jo vuosikymmeniä. Nea-Amanda Heinola on viimeisimpänä Pajulahti-tiimiin liittynyt ja maamme lupaavimpiin nuoriin uimareihin lukeutuva. Hän on myös vuoden 2016 nuorten EM-pronssimitalisti 50 metrin vapaauinnissa. Heinolan taustajoukoista löytyy myös pitkän uran tehnyt valmentaja Esa Sievinen.

Pajulahti-tiimin urheilijat saavat kukin vuosittain 4 000 euron suuruisen apurahan valmennusrahastoonsa. Heinolan tavoitteet vuoden 2020 olympialaisten lisäksi ovat tällä kaudella SM-uinnit kesäkuussa  sekä aikuisten EM-kisarajojen rikkominen.

 

Ilman epäonnistumisia ei tule onnistumisia

Urheilullisesta perheestä tulevan Heinolan elämään uinti on kuulunut tiiviisti jo pienestä pitäen, ja intohimo urheiluun näkyy periksiantamattomuutena harjoituksissa ja kilpailuissa. Hän kokee pienen itsepäisyyden ja paineensietokyvyn olevan hyödyksi uralla, sillä harjoittelu on kovaa ja luovuttaa ei saa.

“Urheilu antaa parhaimmillaan todella paljon energiaa ja voimaa jaksaa elää elämää eteenpäin, vaikka olisikin murheita. Se antaa myös paljon nautintoa ja terveellisyyden tunnetta”, Heinola kertoo.

Parhaana urheilumuistona Heinola mainitsee ehdottomasti kesän 2016 Unkarissa järjestetyt nuorten EM kilpailut, jolloin hän voitti pronssia kovatasoisessa kisassa. Heinolan mukaan parhaat tunnelmat uinnin parissa ovat onnistuminen ja itsensä yllättäminen hyvillä suorituksilla.

Heinola neuvoo nauttimaan jokaisesta hetkestä niin harjoituksissa kuin kilpailuissakin.

“Aina kaikki ei mene nappiin, mutta ei pidä luovuttaa. Ilman epäonnistumisia ei tule onnistumisiakaan”, hän summaa.

Pajulahti tärkeä harjoittelupaikka

Yhteistyö Olympiakomitean kanssa on uudenlainen aloite säätiön tuesta suomalaiselle huippu-urheilulle. Kaikki Pajulahti-tiimin jäsenet tähtäävät lajissaan seuraaviin olympialaisiin ja hyödyntävät säätiön omistaman Liikuntakeskus Pajulahden harjoittelumahdollisuuksia, kertoo Urheiluopistosäätiön toimitusjohtaja Jukka Hako.

Heinolan mukaan Urheiluopistosäätiön toiminta on erittäin hyödyllistä ja auttaa pääsemään omissa tavoitteissa eteenpäin. Hän korostaa Pajulahden urheiluopiston loistavia mahdollisuuksia leirien järjestämiseen.

“Urheiluopiston avustus ja Pajulahti-tiimiläisenä olo auttaa urheilu-uran keskittymisessä siten, että esimerkiksi Pajulahdessa voi pitää ihan samanlaisia leirejä kuin ulkomaillakin. Leirit kotimaassa ovat tärkeitä, sillä Pajulahteen ei ole pitkä matka ja leireillä treenaaminen auttaa kilpailuissa menestymiseen”, Heinola summaa.

08.08.2018Haettavat urheiluapurahat vuodeksi 2019
08.08.2018Haettavat tutkimusapurahat vuodeksi 2019
06.08.2018Suomen Judoliitolle tukea Urheiluopistosäätiöltä
16.07.2018Urheiluopistosäätiö tukee suomalaista kolmiloikkaa
03.07.2018Urheiluopistosäätiö vauhdittaa suomalaista kestävyysjuoksua
12.06.2018Urheiluopistosäätiö tukee Jukolan viestiä
27.05.2018Urheiluopistosäätiöltä tukea HJK:n nuorten leiriharjoitteluun
14.05.2018Urheiluopistosäätiö tukee vammaishuippu-urheilun valmennuksen kehittämistä
03.05.2018Urheiluopistosäätiö tukee Pajulahti-tiimiläisiä - Lassi Etelätalon urheilijatarina
11.04.2018Urheiluopistosäätiö tukee liikuntatieteellistä tutkimusta

Siirry arkistoon »